Avonturen van Don Quichot

Avonturen van Don Quichot roman pdf indir

Görüntüleme:

338

Dil:

Dutch

Değerlendirme:

0

Departman:

Edebiyat

Sayfa sayısı:

2468

Bölüm:

hiciv romanları

dosya boyutu:

1471033 MB

kitap kalitesi :

Harika

Kitap indir:

17

Bildiri

Kitabın yayınlanmasına itirazınız varsa lütfen bizimle iletişime geçin. [email protected]

Miguel de Cervantes Saavedra (29 Eylül 1547 - 22 Nisan 1616), İspanyol dilinin en büyük yazarı ve dünyanın önde gelen romancılarından biri olarak kabul edilen erken modern bir İspanyol yazardı. En çok, ilk modern roman ve dünya edebiyatının doruklarından biri olarak anılan bir eser olan Don Kişot adlı romanıyla tanınır.

Hayatının çoğunu yoksulluk ve bilinmezlik içinde geçirdi, hayatta kalan eserlerinin büyük bir kısmı ölümünden üç yıl önce, Lemus Kontu tarafından desteklendiğinde ve çalışmak zorunda olmadığında üretildi. Buna rağmen, etkisi ve edebi katkısı, İspanyolca'nın genellikle "Cervantes'in dili" olarak anıldığı gerçeğine yansır.
Don Kişot'ta Bir Olay (1870), Robert Hillingford tarafından.

1569'da Cervantes İspanya'dan ayrılmak ve bir kardinal evinde çalıştığı Roma'ya taşınmak zorunda kaldı. 1570'de İspanyol deniz taburuna katıldı ve Ekim 1571'de İnebahtı Savaşı'nda ağır yaralandı. Barbar korsanlar tarafından ele geçirildiği 1575 yılına kadar askerlik yaptı. Beş yıl esaret altında kaldıktan sonra fidye ödendi ve Madrid'e geri döndü.

Kitabın Tanımı

Avonturen van Don Quichot roman pdf oku ve indir Miguel de Cervantes

"De avonturen van Don Quichot" is een klassieke roman geschreven door de Spaanse auteur Miguel de Cervantes en voor het eerst gepubliceerd in 1605. Het boek is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en geprezen werken uit de literatuurgeschiedenis.

Het verhaal draait om de hoofdpersoon, Alonso Quixano, die geobsedeerd raakt door de ridderromans die hij leest en besluit om zelf een dolende ridder te worden, genaamd Don Quichot. Hij gaat op avontuur met zijn trouwe metgezel, de eenvoudige boer Sancho Panza, en samen beleven ze allerlei onwaarschijnlijke en grappige situaties. Don Quichot probeert vaak de wereld te zien als een romantische plek waar ridders en jonkvrouwen nog steeds bestaan, terwijl Sancho Panza meer praktisch en realistisch is. Het boek is niet alleen een verhaal over avontuur, maar ook een satire op de maatschappij en de ridderromans uit die tijd.

De roman heeft een grote invloed gehad op de literatuur, kunst en cultuur in het algemeen. Het heeft talloze schrijvers en kunstenaars geïnspireerd, waaronder Gustave Doré, Honoré de Balzac, Charles Dickens, Mark Twain, Pablo Picasso en Salvador Dalí. Het heeft ook een diepgaande invloed gehad op de Spaanse taal en cultuur.

"De avonturen van Don Quichot" is niet alleen een boek dat een grote impact heeft gehad op de wereld, maar het is ook nog steeds erg leesbaar en vermakelijk. De personages zijn levendig en de avonturen zijn opwindend en vaak humoristisch. Het is een boek dat zowel jong als oud zal aanspreken en dat je zeker niet mag missen als je van klassieke literatuur houdt.

De Delphi Complete Works van Cervantes bevat niet alleen de "Avonturen van Don Quichot", maar ook andere werken van de auteur, zoals "Rinconete en Cortadillo", "La Galatea" en "Novelas Ejemplares". Het is een uitgebreide verzameling van de werken van deze beroemde Spaanse schrijver en biedt de lezer een diepgaande blik in zijn oeuvre en de tijd waarin hij leefde.

Kitap incelemesi

0

out of

5 stars

0

0

0

0

0

Book Quotes

Top rated
Latest
Quote
there are not any quotes

there are not any quotes

Daha fazla kitap Miguel de Cervantes

Daha fazla kitap hiciv romanları

Add Comment

Authentication required

You must log in to post a comment.

Log in
There are no comments yet.