Avonturen van Don Quichot

تحميل رواية Avonturen van Don Quichot pdf

الزيارات:

330

اللغة:

الهولندى

تقييم:

0

القسم:

الادب

الصفحات:

2468

التخصص:

روايات ساخرة

حجم الملف:

1471033 MB

جودة الكتاب:

ممتاز

التحميلات:

16

تنبيه

إذا كنت تعترض على نشر الكتاب ، فيرجى الاتصال بنا [email protected]

كان ميغيل دي سيرفانتس سافيدرا (29 سبتمبر 1547 - 22 أبريل 1616) كاتبًا إسبانيًا حديثًا مبكرًا يُنظر إليه على نطاق واسع على أنه أعظم كاتب في اللغة الإسبانية وأحد الروائيين البارزين في العالم. اشتهر بروايته دون كيشوت ، وهو عمل يُستشهد به غالبًا على أنه أول رواية حديثة وواحدة من قمم الأدب العالمي.

قضى الكثير من حياته في فقر وغموض ، بينما تم إنتاج الجزء الأكبر من أعماله الباقية في السنوات الثلاث التي سبقت وفاته ، عندما كان يدعمه كونت ليموس ولم يكن مضطرًا إلى العمل. على الرغم من ذلك ، فإن تأثيره ومساهمته الأدبية ينعكسان في حقيقة أن الإسبانية يشار إليها غالبًا باسم "لغة سرفانتس".
حادثة في قصة دون كيشوت (1870) لروبرت هيلينجفورد.

في عام 1569 ، أُجبر سرفانتس على مغادرة إسبانيا والانتقال إلى روما ، حيث عمل في منزل أحد الكاردينال. في عام 1570 ، التحق بكتيبة مشاة البحرية الإسبانية ، وأصيب بجروح بالغة في معركة ليبانتو في أكتوبر 1571. خدم كجندي حتى عام 1575 ، عندما أسره القراصنة البربريون. بعد خمس سنوات في الأسر ، تم فدية وعاد إلى مدريد.

وصف الكتاب

pdf قراءة وتحميل رواية Avonturen van Don Quichot مجانا للكاتب ميغيل دي سرفانتس

"De avonturen van Don Quichot" is een klassieke roman geschreven door de Spaanse auteur Miguel de Cervantes en voor het eerst gepubliceerd in 1605. Het boek is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke en geprezen werken uit de literatuurgeschiedenis.

Het verhaal draait om de hoofdpersoon, Alonso Quixano, die geobsedeerd raakt door de ridderromans die hij leest en besluit om zelf een dolende ridder te worden, genaamd Don Quichot. Hij gaat op avontuur met zijn trouwe metgezel, de eenvoudige boer Sancho Panza, en samen beleven ze allerlei onwaarschijnlijke en grappige situaties. Don Quichot probeert vaak de wereld te zien als een romantische plek waar ridders en jonkvrouwen nog steeds bestaan, terwijl Sancho Panza meer praktisch en realistisch is. Het boek is niet alleen een verhaal over avontuur, maar ook een satire op de maatschappij en de ridderromans uit die tijd.

De roman heeft een grote invloed gehad op de literatuur, kunst en cultuur in het algemeen. Het heeft talloze schrijvers en kunstenaars geïnspireerd, waaronder Gustave Doré, Honoré de Balzac, Charles Dickens, Mark Twain, Pablo Picasso en Salvador Dalí. Het heeft ook een diepgaande invloed gehad op de Spaanse taal en cultuur.

"De avonturen van Don Quichot" is niet alleen een boek dat een grote impact heeft gehad op de wereld, maar het is ook nog steeds erg leesbaar en vermakelijk. De personages zijn levendig en de avonturen zijn opwindend en vaak humoristisch. Het is een boek dat zowel jong als oud zal aanspreken en dat je zeker niet mag missen als je van klassieke literatuur houdt.

De Delphi Complete Works van Cervantes bevat niet alleen de "Avonturen van Don Quichot", maar ook andere werken van de auteur, zoals "Rinconete en Cortadillo", "La Galatea" en "Novelas Ejemplares". Het is een uitgebreide verzameling van de werken van deze beroemde Spaanse schrijver en biedt de lezer een diepgaande blik in zijn oeuvre en de tijd waarin hij leefde.

تقييم الكناب

0

out of

5 stars

0

0

0

0

0

اقتباسات الكتاب

أعلى تصنيف
الأحدث
إقتبس
لا توجد أي اقتباسات

لا توجد أي اقتباسات

مزيد من كتب ميغيل دي سرفانتس

مزيد من كتب روايات ساخرة

إضافة تعليق

تسجيل الدخول مطلوب

يجب عليك تسجيل الدخول لإضافة تعليق.

تسجيل الدخول
لا توجد تعليقات حتي الآن.